Писателят Петър Пунчев представя книгата си "Вие сте тук" на децата от Българското училище "Златен век"

Уважаеми родители и учители,

следващата събота на 17.11.2018 в старата сграда на училището (Adam-Klein-Str. 6) в малката зала от 10.30 до 13.30 ще се проведат часовете на 5-ти, 6-ти, 8-ми и 10-ти клас. По време на часовете радиожурналистът Петър Пунчев ще представи книгата си “Вие сте тук”. След края на часовете ще имате възможност да закупите книгата на цена от 10€ с меки корици и 15€ с трърди корици. Родители и учители, които имат интерес да присъстват са добре дошли. Присъствието на учениците е задължително.

Малко предварителна информация за книгата и автора ѝ:

Петър Пунчев е български радиожурналист, основател на първата частна електронна медия в България – Радио FM+ (1992).

Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, учи във френския лицей в Дамаск, във френската гимназия в София и завършва с отличие Московския държавен университет “Ломоносов”.

Дългогодишен радиоводещ и репортер, съосновател на Нощния блок на Програма “Хоризонт” на БНР.

Автор на книгата “Първите седем: частното радио в България” (1997).

През 2007 година приема предложение на голяма ирландска медийна компания да оглави бизнеса ѝ в Украйна. Две години по-късно вече е управляващ директор на Радио 3, Белград, Сърбия. Съосновател и пожизнен член на Управителния съвет на сръбската раиоасоциация – RAB Srbija.

“Вие сте тук” е неочаквана среща “под един покрив” със Стефан Стамболов, Кемал Ататщрк, Лейди Странгфорд и Пенчо Славейков, оставил дълбока, незаличима следа в родовата памет на автора. Но и с Георги Аспарухов – Гунди, Георги Найденов, най-добрият вратар на столетието, с много други знайни и понякога несправедливо пренебрегвани герои от кръв и плът.

Това е книга за миналото на нашата страна, а това ще рече – и за нейното бъдеще, книга със значителна познавателна стойност, която се чете на един дъх и събужда интерес към знанието.

Гергана Цветкова
Управителен съвет